Fotografie, videografie en visuele strategie
Klant: eTwinning (Epos)

In mijnen tijd ging dat nog met pen en papier! Pennenvriendschappen met andere landen hebben een hele update gekregen sinds de jaren stillekens. eTwinning helpt leerkrachten uit scholen over heel Europa  hun leerlingen met elkaar in contact te brengen en samen projecten te voltooien via videochats en meer.

Om nog meer leerkrachten warm te maken voor een LAT relatie via eTwinning, belde Epos Vlaanderen bij ons aan.

De samenwerking startte met een brainstorm waarin breinbrekende vragen zoals “hoe homogeen is jullie doelgroep” en “hebben jullie specifieke stijl-elementen die we kunnen gebruiken” werden rondgeflikkerd.

Zo kwamen we tot enkele belangrijke leidraden voor het uiteindelijke beeldmateriaal:

  • Zowel foto’s als korte video’s waren nodig om respectievelijk de site op te vullen én een zichtbaarheidscampagne te lanceren.

  • Allerlei thema’s wilden we aan de hand van anekdotes laten vertellen vanuit het perspectief van directie, leerkracht en leerling in zowel lager, middelbaar als buitengewoon onderwijs.

  • We moesten een herkenbaar vormelement bedenken om alle video’s bij elkaar te laten passen.

Drie scholen werden gekozen en het uiteindelijke resultaat was meer dan 40 video’s en bijna 100 foto’s. Voldoende om de beeldbank danig aan te spekken.

Als vormelement kozen we om elke video te beginnen met een openklappende laptop waar je de geïnterviewde ziet als in een video call. De recht-uit-het-hart anekdotes en losse sfeer van de video’s stralen het fenomenale enthousiasme van de eTwinning-ambassadeurs uit.

 
 

eTwinning was een totaalproject waarbij foto’s en video werden gemaakt vanuit een duidelijke strategie. Lees hier meer over hoe wij de visuele strategie steeds voor ogen houden.

 
Vorige
Vorige

Skillz@Work

Volgende
Volgende

Solid Stash